Amerika is mélyrepüléssel indított

A vezető Wall Street-i indexek is délnek vették az irányt.
MTI-Eco, Napi.hu, 2015. augusztus 21. péntek, 16:17
Fotó: MTI/EPA

A DJIA több mint 140 pontos zuhanással 0,9, az S&P-500 és a Nasdaq 0,8 százalékos mélyrepüléssel indította a kereskedési napot a tengerentúlon. A MarketWatch szerint az okok között Kína és a feltörekvők gyengélkedése, valamint a Fed várható kamatemelése keresendő.

Csütörtökön két százalékot meghaladó veszteséggel zárt New York. A Dow  és az S&P-500 2,1, a Nasdaq pedig 2,8 százalékkal esett.

Pénteki tőzsdenyitáskor a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajtát hordónként (159 liter) 41,15 dolláron jegyezték, 1,41 százalékkal (60 centtel) alacsonyabban csütörtökhöz képest. Az arany unciánkénti ára 3,85 dollárral (0,33 százalékkal) 1156,78 dollárra emelkedett.

New York-i tőzsdenyitáskor a vezető európai tőzsdemutatók is mínuszban álltak, a londoni FTSE 1,6 százalék, a frankfurti DAX 1,4 százalék, a párizsi CAC-40 1,6 százalék veszteséget jelzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK