84,3 milliárd dollár bevételt ért el az Apple 2018 negyedik negyedévében, ez közel 5 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest - adta hírül a cég.

Ezen belül az iPhone-bevételek 52 milliárdra csökkentek a korábbi 61,1-ről, az iPad-ekből ugyanakkor többet 6,7 milliárdot kerestek szemben az egy évvel korábbi 5,7 milliárddal.

A Mac-bevételek 7,4 milliárd dollárra emelkedtek az 6,8-ról, míg a kiegészítőkből, otthoni megoldásokból, Apple Watchból, stb származó forgalom 7,3 milliárdra emelkedett az 5,5-ről.

Szolgáltatásokból 10,9 milliárd folyt be, az szintén növekedés a korábbi 9,1 milliárdhoz képest.

A bevétel 62 százaléka Amerikán kívülről érkezett.

A cég 20 milliárd dollár nyereséget termelt, amely minimális csökkenés a tavaly előtti hasonló időszaki adahoz képest.

Bár a bevétel a alakulása csalódást okozott, az Apple eredményeit hosszú távon kell nézni. A cég pedig erős alapokon nyugszik - mondta Tim Cook vezérigazgató.

Az aktivált Apple-eszközök száma elérte az 1,4 milliárdot, amely azt jelenti, hogy ügyfeleink elégedettek és lojálisak - tette hozzá.

A cég az első negyedévre 55-59 milliárd dolláros bevételt prognosztizál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!