Jelentős mínuszokkal indították a napot a főbb európai tőzsdék, húsz perccel a kereskedés megkezdése után a londoni FTSE-100 0,16 százalékkal, a frankfurti DAX 0,46 százalék, míg a párizsi CAC-40 0,3 százalékos esésben állt. Nem indul jól a nap a perifériaindexeknél sem: a madridi IBEX-35 0,17, a milánói FTSE-MIB pedig 0,35 százalékos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni ekkor.

A visszaesés oka az Apple, az amerikai óriás ugyanis a vártnál jóval gyengébb eredményekről számolt be legutóbbi gyorsjelentésében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!