Az Apple világelsőként lépte át az 1 billió dollárt

Az Apple lett az első tőzsdén jegyezett amerikai cég, ami átlépte értékben az 1 billió, azaz 1 000 000 000 000 dollárt - írja a CNN-re hivatkozva az Index.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 2. csütörtök, 18:37
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Ehhez az kellett, hogy részvényei darabonként 207,04 dollárt érjenek. Ehhez szerda délután kezdtek el közelíteni a papírok, miután a vállalat a vártnál korábban közölte üzleti eredményeit, amely felülmúlta a várakozásokat.

A bevételek mellett fontos tényező, hogy különösen jól fogyott az Iphone 8 és X, kivált Kínában és Japánban. Az App Store-ból érkező bevételek is megnőttek.

Az Apple-nek nincsen most párja értékben: a Google tulajdonosa, az Alphabet, valamint a Microsoft 800 millárd dollárt ért, az Amazon pedig 900 milliárdot - írja szemléjében az Index.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.09.09 17:45

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html