Az olajár-esés betett a Wall Streetnek

A vezető amerikai indexek október óta nem szenvedtek olyan veszteségeket, mint a hét első napján - írja a MarketWatch.
Napi.hu, 2014. december 8. hétfő, 22:25
Fotó: Reuters

A Dow 107 pontos veszteséggel 0,6 százalékos mínuszban zárt, míg az S&P-500 0,7, a Nasdaq 0,8 százalékot esett. A hét első napján az energiaszektor kapta a legnagyobb pofont, miután a gyengülés legfontosabb oka a kőolaj nemzetközi árának újabb esése volt. A Brent olaj hordónkénti ára 66,17 dolláron, a WTI olaj hordónkénti ára 63,27 dolláron érte el napi mélypontját. A kőolaj utoljára 2009-ben volt ilyen olcsó.

A pesszimizmust erősítette, hogy a külföldi gazdasági hírek többnyire kedvezőtlenek voltak. A japán bruttó hazai termék a harmadik negyedévben a várt 1,6 százalék helyett 1,9 százalékkal csökkent. Közben a kínai import is visszaesett novemberben, és az export is jóval lassabban nőtt, mint azt várni lehetett. Ráadásul az eurózóna felől is aggodalmakat keltő hírek érkeztek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK