Bejelentést tett az Alteo

Sikeresen befejeződött a monori, közel 4 megawatt összteljesítményű naperőmű üzembe helyezése - jelentette be az Alteo Nyrt. a BÉT honlapján.
Domokos László, 2018. november 28. szerda, 20:55
Fotó: Napi.hu

Az új erőmű az Alteo-csoport első saját kivitelezésű naperőműve és - a domaszéki naperőmű mellett - a cégcsoport második működő ilyen létesítménye. A projekt az Alteo kizárólagos tulajdonában lévő Monsolar Kft. és az IT-Solar Kft. 1,7 milliárd forint értékű beruházása keretében valósult meg.

Az új naperőmű december 1-jétől a kötelező átvételi rendszerben (kát), támogatott áron fogja értékesíteni a megtermelt villamosenergiát 25 éven keresztül.

Folyamatban vannak a kivitelezési munkák a balatonberényi és a nagykőrösi telephelyen is, amelyek eredményeként további két 7-7 megawattos naperőmű épül, amelyet a tervek szerint 2019. június végéig helyeznek üzembe.

A cégcsoport naperőművi portfóliójának névleges teljesítménye ezzel el fogja érni a 20 megawattot.

Az Alteo 12,50 forint névértékű törzsrészvényeivel a BÉT prémium kategóriában kereskednek. A papírok a szerdai kereskedést 670 forinton zárták, 5 forinttal, 0,74 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyam 815 forint, a legalacsonyabb 632,50 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK