Lezárta a Poli Computer PC Kft. megszerzésére irányuló tranzakciót a 4iG Nyrt. - tette közzé az informatikai nagyvállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Változás a februári előzetes bejelentéshez képest, hogy a 4iG igazgatósága úgy döntött, hogy nem apportként, hanem a PwC Magyarország vagyonértékelése alapján adásvétel útján vásárolja meg a társaság 100 százalékos üzletrészét a KZF Vagyonkezelő Kft.-től.

Az informatikai vállalatcsoport jelentős lépéseket tesz annak érdekében, hogy folyamatosan növelje kompetenciáit és erősítse pozícióit a magyarországi informatikai nagyvállalatok között, a Poli Computer PC megszerzése pedig jól illeszkedik a 4iG növekedési stratégiájába - olvasható a cég közleményében.

A tranzakció hatásaként a 4iG csoporton belül összesen 612 szakember dolgozik majd az IT outsourcing, illetve üzemeltetési szolgáltatások területén. A tevékenységből származó várható bevételek, a munkatársak létszáma és a csoport megrendelései alapján a 4iG piacvezetővé válik Magyarországon ebben az informatikai szegmensben.

A Poli Computer 1997 óta kínál kiszervezett formában informatikai megoldásokat hazai- és nemzetközi nagyvállalatok, illetve kis- és középvállalatok számára. A társaság Magyarországon az elsők között vezette be az IT outsourcing szolgáltatást és vált az évek során a magas hozzáadott értékű szolgáltatások specialistájává.

A Poli Computer megbízásai jellemzően az ipari, pénzügyi kereskedelmi, valamint az állami és önkormányzati szektorból származnak. A társaság 25 nagyvállalat számára nyújt különféle informatikai szolgáltatást, 2020. évi árbevétele elérte az 2,51 milliárd forintot, EBITDA-ja (kamatok és adók levonása előtti eredmény) 218 millió forint volt.

A társaság kiterjedt nemzetközi gyártói támogatásának köszönhetően magas szintű üzemeltetési, műszaki háttértámogatást biztosít ügyfeleinek, amit a HP szerviz üzletág garanciális és azon túli javítási, karbantartási tevékenysége egészít ki - derül ki az akvizíció lezárásáról szóló közleményben.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!