Bevörösödött Európa

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
Szabó Zsuzsanna, 2018. július 2. hétfő, 20:31
Fotó: Shutterstock

A londoni FTSE100 1,2, a frankfurti DAX 0,6, a párizsi CAC-40 pedig 0,9 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot. A Stoxx Europe 600 indexe 0,8 százalékot gyengült.

A milánói FTSE MIB 0,9, a madridi IBEX-35 pedig 0,7 százalékot esett.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár 43 cent csökkenéssel, 77,80 dolláron állt.

Az európai tőzsdezárást követően, közép-európai idő szerint este fél kilenc körül New York-i tőzsdén a Dow indexe 0,2 százalékos mínuszban volt, az S&P 500 a pénteki záróértéke körül mozgptt, míg Nasdaq 0,4 százalékkal emelkedett.

A WTI olajfajta hordónkénti jegyzése ekkor 74,14 dollárnál járt, ami nagyjából a pénteki szintnek felel meg. Az arany unciánkénti jegyzése 0,9 százalékkal 1243,40 dollárra esett.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK