Binance vállalat szerint idén tovább erősödik globálisan az iparág.

Békéscsabán, Kecskeméten, Miskolcon is tehetünk már pénzt bitcoin-automatába, de a fővárosban van erre a legtöbb helyen lehetőségünk.

Magyarországon immár 46 bitcoin-automata található, összesen tíz városban. Kilenc megyeszékhelyen használhatunk ilyen ATM-et, 34-et Budapesten.

Az első eszközt kilenc évvel ezelőtt üzemelték be fővárosban, azóta folyamatosan emelkedik a számuk, de egyre több üzlet, szolgáltató jelenti be azt, hogy elfogadja a virtuális valutát.

Térképen az ATM-ek

Az adatok a Coinatmradar.com-on található térképről olvashatók le; a folyamatosan frissülő adatbázis a magyarországi és a külföldi ATM-eket is jelöli, ugyanakkor fenntartják a hibázás lehetőségét, néhány készüléknyi eltérés előfordulhat.

A térkép alapján előkelő helyen állunk, az adatok szerint a világon nálunk található a 19. legtöbb bitcoin-automata.

A high-tech nagyhatalomnak számító Tajvan követ bennünket 38 berendezéssel, megelőzzük többek között a franciákat, az angolokat és a hollandokat is.

Egyre több szolgáltatásért fogadják el a virtuális pénzt

Magyarországon is egyre ismertebb a kriptopénz, ennek bizonyítéka, hogy egyre több szolgáltatásért lehet így fizetni. 

szépségipar, a vendéglátó szektor, de még az ügyvédi irodák is felfedezték maguknak.

A rendszer egyszerűen működik:

  • Az automatába papírpénzt lehet tenni, ami kriptovalutába váltja az összeget.
  • Az ATM monitorján kivetített QR-kód beolvasásával az elektronikus pénz egy virtuális pénztárcába tölthető, innen lehet az összeget vásárlásra fordítani.

Közbelép az unió: megvan, mikor szabályozzák a kriptopiacot

Jövőre szabályozza az Európai Unió a kriptopiacokat a befektetők védelmére, mivel egyelőre egyáltalán nincs szabályozva a piac, ahol komoly befektetések mozognak. Bővebben>>>

Virtuális optimizmus

Changpeng Zhao (CZ), a Binance vezérigazgatója nemrég azt jósolta, hogy egy bonyolult év után a kriptopiac 2023-ban magához tér.

Továbbra is érkeznek majd olyan innovációk, amelyek bizonyítják, szükség van a kriptoipar termékeire és szolgáltatásaira.

2022-ben olyan nagynevű piaci szereplők is a blokklánc-technológiára alapuló megoldásokat vezettek be, mint a Tesla, a McDonald’s, a Sony, a Nike, a KPMG, vagy éppen a Mastercard.

„A működő automaták relatíve nagy száma pedig arra utal, hogy a kriptopénznek Magyarországon és a régióban is van jövője” – hangsúlyozta Kiril Khomiakov, a Binance kelet-közép-európai régiójának vezetője. Hozzátette, a virtuális valutáért egyre több mindent lehet vásárolni, szerinte az ATM-ek száma fokozatosan tovább gyarapszik, előbb-utóbb megsokszorozódik majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!