A részvénypiac heti forgalma 25,73 milliárd forint volt a múlt heti 4,9 milliárd forint után, de az előző héten csak egy napon volt tőzsdei kereskedés a karácsonyi ünnepek miatt, ezen a héten pedig három napon. A vezető részvények árfolyama az OTP kivételével erősödött a héten.

Az Equilor Befektetési Zrt. összefoglalója szerint új csúcsokkal indult a csonka hét a tőzsdén, de péntekre jelentősen romlott a nemzetközi befektetői hangulat a geopolitikai feszültségek miatt. Az elemzés szerint a hazai részvénypiacon is megnőtt a negatív korrekció esélye, bár egyelőre a vezető részvények technikai képe nem mondható rossznak.

QP | Quality Placement

Lejárt a Richter-részvények zárolása. A vállalat csütörtök délután jelentette be, hogy a munkavállalói értékpapír-juttatási programjában 2017-ben átadott, 245 163 darab törzsrészvényre járt le a zárolás, így azok szabadon értékesíthetők.

Az összefoglaló szerint a jövő heti kereskedés irányát elsősorban az Irán és az Egyesült Államok között éleződő feszült viszonyról érkező hírek befolyásolhatják - írta az MTI.

A vezető részvények közül a Richter erősödött a legnagyobb mértékben a héten, 1,78 százalékkal, pénteki záró ára 6565 forint volt, heti forgalma kissé meghaladta a 4 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama 1,25 százalékkal erősödött, pénteken 445,5 forinton zárt, heti forgalma 512 millió forintot tett ki.

A Mol árfolyama a héten 0,34 százalékkal javult, pénteken 2950 forinton zárta a kereskedést, heti forgalma 3,87 milliárd forintot ért el.

Az OTP 0,39 százalékkal esett a héten, pénteken a záróára 15 290 forint, heti forgalma 13,94 milliárd forintot tett ki.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3822,20 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 5,09 ponttal, 0,13 százalékkal magasabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!