Hétfőn nyereséggel zártak a tőzsdék, majd kedden nagy veszteséggel, szerdán pedig még a hétfőinél is nagyobb nyereséggel, amiből aztán csütörtökön ismét nagy veszteség lett zárásra.

Pénteken a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a vezető indexek 0,5-0,8 százalék körüli emelkedésére lehet számítani a kereskedés kezdetén - írta az MTI.

Az FTSE EuroFirst 300 index 1,17 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 1,15 százalékkal csökkent csütörtökön, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,70 százalékkal végzett alacsonyabban.

Az FTSE-100 index 0,55 százalékkal zárt alacsonyabban, a frankfurti DAX index 1,35 százalékkal csökkent, Párizsban a CAC-40 index 1,25 százalékkal gyengült. A milánói tőzsde 1,39 százalékos, a madridi 1,80 százalékos indexcsökkenéssel fejezte be a csütörtöki kereskedést.

Az olajár pénteken emelkedésbe fordult azt követően, hogy csütörtökön átmenetileg 4,0 százalékos veszteséget is elszenvedett, mielőtt pozitív tartományban zárt volna. Az OPEC csütörtökön úgy döntött, hogy decemberben is újabb napi 400 ezer hordóval emeli meg havi kvótáját. Az OPEC később pontosította az álláspontját, jelezve hogy decemberben kész egy előre hozott ülésen azonnal közbelepni, ha felmerül a kereslet jelentősebb csökkenésének veszélye az új vírusvariáns okán bevezetésre kerülő korlátozások miatt.

Péntek reggel az európai piaci kezdés előtt bő egy órával a Brent ára 1,62 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 70,80 dolláron, a WTI pedig 1,68 százalékkal emelkedett 67,62 dollárra.

Az arany ára emelkedett ugyan, de egy havi mélypont közelében tartózkodik és előreláthatólag a harmadik egymást követő hetet fejezi be veszteséggel. A spot ár 0,23 százalékkal áll magasabban unciánként 1772,70 dolláron.

Az eurót 0,43 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1291 dolláron. Az euró árfolyama 16 havi mélypontnál ingadozik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!