Csúcsot döntött a Dow Jones

Erősödéssel zártak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói, a Dow Jones index első alkalommal meghaladta a 23 000 pontos értéket - írja az MTI.
Domokos Erika, 2017. október 18. szerda, 22:55
Fotó: Pixabay

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,7 százalékkal, 23 157,6 pontra gyarapodott.

Az S&P 500-as mutatója 0,07 százalékkal nőtt, és 2561,26 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,01 százalékkal lett több, és 6624,22 ponton zárt.

Szakértők azt mondták, hogy a technológiai ágazat részvényeinek az erősödéséhez különösen az IBM több mint 9 százalékos drágulása járult hozzá, miután a cég erős negyedéves eredményeket közölt. Ehhez hasonló mértékben utoljára több mint 8 éve drágult az IBM papírja napon belül.

Jól szerepeltek a banki részvények is, közülük kiemelkedett a Northern Trust, amelynek az árfolyama több mint 5 százalékkal nőtt, miután a cég a vártnál jobb negyedéves eredményeket közölt és bejelentette, hogy 2020-ig évi 250 millió dollárral tervezi csökkenteni kiadásait.

Európai idő szerint este nyolckor megjelent az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed gazdasági helyzetelemzése, az úgynevezett Bézs Könyv. Az amerikai gazdaság visszafogott ütemben bővült az elmúlt másfél hónapban, miközben alig van jele az infláció gyorsulásának - áll a Fed jelentésében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK