Emelkedést vártak, de mínuszban az európai indexek

Többségében indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. április 25. csütörtök, 09:36
Fotó: Getty Images

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,12 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,27 százalék csökkenéssel kezdte a csütörtöki kereskedést.

Londonban 0,30 százalék veszteséget mutatott a nyitást követően az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,10 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,09 százalékkal kezdett alacsonyabban. Madridban 0,08 százalék csökkenéssel, Milánóban viszont 0,06 százalék indexemelkedéssel nyitott a tőzsde csütörtökön.

Eredetileg pozitív kezdést vártak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 43 563,38 ponton nyitott csütörtökön, vagyis a szerdai záró értékéhez képest nem változott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK