Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések alapján a főbb tőzsdék, a londoni, a frankfurti és a párizsi 0,05-0,10 százalék erősödéssel kezdhetik a csütörtöki kereskedést.

Szerdán Frankfurt kivételével mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék. Az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 0,15 és 0,09 százalékkal csökkentek, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,03 százalékkal zárt alacsonyabban. Londonban 0,68 százalékkal csökkent zárásra az FTSE-100 index, a párizsi CAC-40 index 0,28 százalékkal gyengült, Madridban 0,74 százalékkal, Milánóban pedig 0,79 százalékkal csökkent a tőzsde árfolyammutatója. Frankfurtban a DAX index 0,63 százalék emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést.

Szerdán a kedvező vállalati jelentések által keltett befektetői optimizmust a kínai gazdasági növekedés alakulását övező aggodalmak árnyékolták be. A pekingi vezetés ugyanis visszafoghatja gazdaságélénkítő lépéseit a vártnál nagyobb első negyedéves növekedés láttán.

A nap egyik nyertese, több mint 12 százalékos plusszal a német SAP részvénye volt. Az Elliot befektetési társaság 1,3 milliárd dolláros befektetést hajtott végre Európa legnagyobb szoftverfejlesztő cégében.

A svájci Novartis gyógyszeripari konszern részvénye 2,4 százalékos nyereséggel zárta a kereskedést annak köszönhetően, hogy javította idei profitvárakozását.

Az autóipari cégek árfolyama csökkent, miután a Nissan működési eredményének 45 százalékos csökkenéséről számolt be a márciussal zárt üzleti évére. A Fiat Chrysler és a Valeo részvénye egy százalékkal, a Renault részvénye négy százalékkal csökkent.

Az olajár a hét elején elért hat havi csúcs után vegyesen alakult csütörtökön. Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a Brent nyersolaj ára hordónként 74,64 dolláron 0,09 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben, a WTI ára pedig 0,09 százalékkal 65,83 dollárra csökkent.

Az eurót 0,02 százalékkal jegyzik erősebben 1,1155 dolláron, az arany ára 0,20 százalékkal unciánként 1276,85 dollárra csökkent.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!