Az euró/forint kurzusa 0,2 százalékkal került lejjebb a kedd késő délutáni szintekhez képest, így egy kicsit jobban eltávolodott a közel egyéves mélypontjától. Az euró jegyzése 326,87 forinton alakult szerda délelőtt.

A dollárért 293,23 forintot adtak a bankközi devizapiacon szerda délelőtt, ami 0,2 százalékos erősödést jelentett. A svájci frank 296,19 forintnál járt, ami 0,2 százalékkal jelent alacsonyabb árfolyamot a kedd késő délutáninál.

Eközben a dollár 0,1 százalékos erősödést mutatott az euróval szemben, azaz 1,1145 dolláron jegyezték az európai közös pénzt.

A piacok a szerda esti Fed kamatdöntésre várnak, ami a várakozások szerint megmozgathatja a piacot. Az Equilor elemzői szerint, minden azon múlhat, hogy milyen további lépéseket helyez kilátásba a jegybank. Az első fontos ellenállási szint 1,12-nél a korábbi fej és vállak alakzat nyakvonala. Ha a Fed a vártnál héjább hangot ütne meg, akkor törhetne le az 1,12-es támasz.

Az alapeseti forgatókönyv - amelyet 78 százalékos esélyűre tesz a piac - egyébként, hogy 25 bázisponttal a 2-2,5 százalékos sávba vágja az irányadó rátát a jegybank, annak pedig 22 százalékos esélyt ad a piac, hogy rögtön 50 bázispontos vágással indít a Fed - írja a Portfolio.hu.

Mi lesz a forinttal?

Az euró/forint kurzusa visszatért a 327,50-es szint alá, de a mozgás még nem szignifikáns. A szerda esti Fed kamatdöntés kulcsfontosságú lehet a feltörekvő piaci devizák, így a forint szempontjából is - hívják fel a figyelmet az Equilor elemzői. Amennyiben a kommunikációban további kamatvágásokat lengetnek be, visszaerősödhet a forint a 325-ös szint közelébe, ellenkező esetben azonban a 330-as ellenállást támadhatja a jegyzés.

A dollár/forint emelkedő trendcsatorna felső trendvonalának megközelítését követően kisebb negatív korrekció indult, mely könnyen folytatódhat a következő napokban. Az első fontosabb támasz 291-nél húzódik, de továbbra sem lehet kizárni a trendvonal alóli kiszúrást - írja az Equilor a reggeli hírlevelében.

És a fonttal?

A szerdai kereskedésben enyhe pozitív korrekció látható a font mozgásában, azonban továbbra sem igazán lehet felpattanásra számítani - vélik az Equilor elemzői. Az RSI indikátor a túladott tartományba ért, vételi jelzést még nem adott, és azt is fenntartásokkal kell majd kezelni. Amennyiben a későbbiekben szignifikánsan letörik az 1,2110-es támasz, egy hullámban elérhető lehet az 1,20-as szint.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!