Eldördült a startpisztoly - erre figyelnek a tengerentúlon

A pénteki nyereséges hétzárás után csekély mértékben vegyesen változó indexekkel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 6. hétfő, 16:07
Fotó: Shutterstock

A kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,03 százalékkal, az S&P-500 index 0,07 százalékkal csökkent, a Nasdaq Composite index 0,03 százalékkal emelkedett nyitáskor.
A hétfői kereskedés középpontjában a harmadik negyedévi vállalati eredmény-beszámolók értékelése áll majd. A nagyobbak közül a TripAdvisor, az Avis Budget és a Priceline teszi közzé eredményét.

A New York Fed elnöke William Dudley egy üzleti találkozón tart beszédet. A piacok a múlt pénteken közzétett októberi foglalkoztatási adatok értékelését várják a regionális Fed elnökétől.

Az olaj ára 2015 közepe óta a legmagasabb szintre emelkedett, a WTI 0,23 százalékkal hordónként 55,77 dollárra, a Brent 0,55 százalékkal 62,41 dollárra. A szaúdi királyi családban a hét végén történt "hatalmi tisztogatások" után olajpiaci szakértők nem számítanak a jelenlegi, olajár-erősítő céllal folytatott termeléskorlátozási politika megváltozására.

Az arany ára 0,10 százalékkal unciánként 1271,20 dollárra emelkedett.

A dollár erősödött, az euró gyengült. Az eurót 0,17 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1585 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK