Eltűntek a mínuszok New Yorkban

Szinte teljesen ledolgozták a nap folyamán összeszedett veszteségeiket a főbb tengerentúli tőzsdeindexek.
NAPI, 2012. július 2. hétfő, 22:39
Fotó: Napi.hu

A nyitás után nem sokkal napvilágot látott, csalódást keltő amerikai feldolgozóipari mutató alaposan visszahúzta az indexeket, ehhez képest nem rossz teljesítmény, hogy végül a Dow Jones IA mindössze nem egészen 1 tized százalékos gyengüléssel, míg az S&P 500 és a Nasdaq 0,3, illetve 0,6 százalékos pluszban zárta a napot.

Az európai válságkezelési intézkedések keltette reménykedés után az Európai Központi Bank (ECB) csütörtöki kamatdöntő üléséhez is nagy reményeket fűznek a befektetők, akik kamatcsökkentést és további gazdaságélénkítő lépéseket várnak a döntéshozóktól.

A szektorok között a technológiai cégekre az átlagosnál nagyobb figyelem irányult. A Micron masszívan drágult arra a hírre, hogy 2,5 milliárd dollárért megvásárolja Elpida Memory nevű japán riválisát; ezzel szemben a Dell árfolyama 1 százalékkal csökkent, miután bejelentette, 2,4 milliárd dollárért átveszi a Quest Software irányítását.

Az arany irányadó jegyzése nem egészen fél százalékkal ismét 1600 dollár alá csökkent, míg a nyersolaj másfél százalék körüli gyengüléssel 84 dollár alatt zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK