Emelkedéssel indul az USA

A pozitív tartományban a főbb amerikai tőzsdék.
Napi.hu, 2013. október 30. szerda, 15:51
Fotó: Napi.hu

Negyed órával a kereskedés megnyitása után minimális pluszban álltak a tengerentúli indexek, a Dow Jones ipari átlaga 0,03, a Nasdaq 0,04, az S&P-500 pedig 0,06 százalékkal.

A hangulat tehát inkább optimista a Fed esti kamatdöntése előtt, ráadásul a hírek szerint az amerikai jegybank szerepét betöltő szervezet várhatóan nem kezdi meg havi 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási programjának (QE3) visszavonását. A kereskedést befolyásolta még, hogy féléves mélypontra süllyedt szeptemberben a 12 havi infláció, illetve, hogy októberben a várt 138 ezer helyett mindössze 130 ezer új munkahely jött létre az országban - ám mint látható, egyelőre inkább pozitív a kereskedők hangulata.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK