Emelkedéssel indult a nap a tengerentúlon

Erősödéssel indítottaka tengerentúli indexek pénteken.
Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 1. péntek, 15:59
Fotó: Napi.hu

A DJIA 0,2, az S&P 500 0,1 százalékkal állt a csütörtöki zárószintje felett a nyitás után nem sokkal, míg a Nasdaq a pluszos kezdést követően hamar a csütörtöki zárószintje alá süllyedt pár ponttal.

A befektetők leginkább az augusztusi amerikai foglalkoztatottsági és munkanélküliségi jelentésre figyeltek pénteken, amely az utolsó az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve szeptemberi kamatdöntő ülése előtt. A friss adatok befolyásolhatják a kamatemelés időzítését - jegyzi meg az MTI.

A pénteki tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 20 cent csökkenéssel, 52,66 dolláron állt. Ugyanekkor Londonban a FTSE 100 index 0,2 százalék, Párizsban a CAC-40 1, Frankfurtban a DAX 0,9 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK