Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en elmondta: erős emelkedéssel zárta a hetet a Budapesti Értéktőzsde.

A Mol 2868 forinton stagnált záráskor, forgalma 1 milliárd forint volt. Ez Kiss szerint főként annak tudható be, hogy a befektetők kivárnak az olajtársaság kedden megjelenő negyedéves gyorsjelentésig.

Az OTP fontos technikai szinten, 11 750 forinton zárt, ez 2,62 százalékos emelkedést jelent. A papírok forgalma 4,1 milliárd forintot tett ki.

A Richter valamelyest ledolgozott a hét eleji nagy eséséből, pénteken 3,03 százalékkal 5945 forintra drágult 3,5 milliárd forintos forgalomban.

A Magyar Telekom árfolyama 0,98 százalékkal 465 forintra nőtt, forgalma 94,9 millió forint volt.

A Standard & Poor's pénteken vizsgálja a magyar államadós-osztályzatot. Kiss ezzel kapcsolatban elmondta, hogy mivel áprilisban országgyűlési választás lesz Magyarországon, nem valószínű, hogy változtat a besoroláson a hitelminősítő, a választások előtt ugyanis nem szoktak módosítani az adósság-besoroláson. Vagyis véleménye szerint a Standard & Poor's is megtartja a BBB mínusz, befektetési ajánlású magyar államadós-besorolást. (Kizöldült Európa)

Képünk forrása: BÉT


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!