Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni FTSE-100 0,8, a frankfurti DAX 0,9, a párizsi CAC-40 1,1 százalékkal erősödött, a Stoxx Europe 600 indexe szintén 1,1 százalékkal került feljebb.

A periféria indexei közül a madridi IBEX-35 1,2, a milánói FTSE MIB 1,3 százalékot emelkedett.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 53 cent (0,82 százalék) emelkedéssel, 64,86 dolláron állt - írja az MTI.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a DJIA indexe 0,5, az S&P 500 indexe 0,6, a Nasdaq pedig 0,4 százalék pluszt jelzett.

Az acélipari cégek közül a U.S. Steel Corp. részvényei 12, az Alcoa papírjai pedig 3 százalékkal ugrottak meg pénteken, miután az amerikai kereskedelmi minisztérium vám kivetését javasolta a más országokból - például Kínából és Brazíliából  - származó acélra és alumimiumra - írja a Marketwatch.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!