A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 250,86 ponttal, 1,4 százalékkal, 18 146,74 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutató 32 ponttal, 1,53 százalékkal erősödött, és 2129,9 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 79,95 ponttal, 1,64 százalékkal nőtt, és 4956,76 ponton zárt.

Az S&P 500 indexet alkotó tíz szektor mindegyikének emelkedett az almutatója, a legnagyobb mértékben a pénzintézetek indexe nőtt. A zárás előtt nem sokkal az S&P 500 értéke kevesebb mint 8 pontra állt a 2134,72 pontos történelmi rekordjától.

Jól indult a kereskedés pénteken, miután az amerikai munkaügyi minisztérium arról számolt be, hogy júniusban 287 ezerrel növekedett a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma, miközben elemzők 175 ezres bővülésre számítottak. A kedvező adat arra utal, hogy a májusi 11 ezres növekedés csupán kisiklás volt, nem a munkaerőpiac gyengülésének a jele, amely a kamatemelés további elhalasztására sarkallta volna a jegybank szerepét betöltő Fedet.

Elemzők szerint ismét számolni kell azzal, hogy a Fed fontolóra veszi egy decemberi kamatemelés lehetőségét. A pénzintézetek, amelyek haszonélvezői lennének egy ilyen lépésnek, több mint 2 százalékkal drágultak. A JP Morgan Chase árfolyama 2,20 százalékkal, a Wells Fargo és a Bank of America jegyzése egyaránt 2,42 százalékkal, a Goldman Sachsé pedig 2,49 százalékkal ment feljebb a zárást megelőzően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!