Esés után egy kis emelkedés az amerikai tőzsdén

Vegyesen nyitottak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2018. december 21. péntek, 16:29
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,05 százalékos emelkedéssel, a részvények szélesebb körét felölelő SP500 index 0,08 százalékos mínusszal, a technológiai papírok Nasdaq Composite indexe pedig 0,69 százalékos plusszal kezdte a kereskedést. Nyitás után néhány perccel mindhárom index pluszba fordult.

A pénteki tengerentúli tőzsdenyitás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 91 cent csökkenéssel 53,44 dolláron állt.

Ugyanekkor Londonban a FTSE100 index 0,24 százalék, Párizsban a CAC40 index 0,49 százalék mínuszban állt, a frankfurti DAX pedig 0,21 százalék csökkenést jelzett.

Veszteséggel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A Dow Jones 1,99 százalékkal, az S&P 500 1,75 százalékkal, a Nasdaq Composite mutatója 1,63 százalékkal lett alacsonyabb az előző napi záráshoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK