A forint szerda este 20:15-kor már 393,6 alá erősödött az euróval szemben. Az MNB keddi kamatemelése lendületet adott a magyar fizetőeszköznek, amely egyre messzebb kerül a 404,78-as történelmi mélyponttal, amelyet hétfőn ért el. Napon belül 3,5 forintot tudott hozni az eurón, ami közel 0,9 százalékos erősödést jelent. Az 52 hetes teljesítmény a mostani erősödéssel is 12 százalékos mínuszt jelent, tavaly ilyenkor még 42 forinttal volt olcsóbb az euró.

Az euró nemcsak a forinttal szemben nem tudott teljesíteni: a dollárhoz képest 0,72 százalékos veszteséget hozott össze szerda estig. A váltás 1,045 alá csúszott. A tavaly ilyenkori árfolyamhoz képest már 12,25 százalékos az euró gyengülése, és már nagyon közel van a paritás a két fizetőeszköz között. A forint erősödését ez árnyalja, mivel a dollárhoz képest csak 0,17 százalékot tudott erősödni, így most 376,764 a váltás.

A svájci frank árfolyama – amely szerda délután paritásba került az euróval – még erősödött is a forinthoz képest: 0,06 százalékos plusszal most 394,503-ra romlott a váltás.

A horvát kuna is gyengült a forinthoz képest, 1,2 százalékos veszteség után most 52,6-ra javult a váltás – derül ki a Stooq.com adataiból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!