Jó a hangulat Európában

Jól ment délelőtt a főbb európai piacoknak. A jó hangulatot a brexit-deal, illetve Olaszországgal kapcsolatos hírek alapozták meg.
Szabó Zsuzsanna, 2018. november 26. hétfő, 12:48
Fotó: Shutterstock

A vezető nyugat-európai indexek erősen kezdték a napot. Az FTSE-100 0,9, a DAX 1,2, a CAC-40 1 százalékkal emelkedett hétfő délelőtt.

A Sotxx Europe 600 indexe szintén 1 százalékkal állt a pénteki zárószintje felett.

A milánói FTSE MIB 2,7,  a madridi IBEX-35 1,6 százalékkal erősödött.

A hangulatot a hétvégi brexitmegállapodás megszavazása, illetve a Giuseppe Conte olasz miniszterelnök és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke találkozójának híre alapozta meg, ahol az olasz költségvetési problémákra születhet megoldás - legalábbis a piac ezt reméli a MarketWatch szerint.

A pozitív hírek hatására leginkább a bank, az autó és a biztosításai szektor emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK