Hétfőn is folytatták a lejtmenetet a nagyobb egyesült államokbéli tőzsdeindexek. A nyitás után nem sokkal a Dow Jones IA, az S&P 500, illetve a Nasdaq egyaránt fél százalékot közelítő mértékű gyengülést mutatnak.

A hangulatot kedvezőtlenül befolyásolta a spanyol kötvények újabb hozamemelkedése. A befektetők emellett az Alcoa zárás utáni gyorsjelentését várják, amely szerény profitot jelezhet az alumíniumipari óriásnál; az Alcoa eredményeinek publikálása egyben a negyedéves gyorsjelentési szezon kezdetét is jelenti.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!