Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csillapodott a feszültség a forint piacán a hétvégére. A magyar fizetőeszköz az euróval szemben csaknem 353 forintig erősödött, a dollár ára is 314 forint alá került.

A hét piaci fejleményei nem kedveztek a forintnak. Szerdán jelent meg a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának júniusi ülésének a jegyzőkönyve, ami sok újdonságot már nem tartalmazott. A monetáris tanács egyhangúlag szavazott a 15 bázispontos kamatvágás mellett, amit a csökkenő infláció és a visszaeső növekedési kilátások indokoltak.

A jegybank üzenetértékű lépést akart, ezért döntöttek a 2016 óta 0,9 százalékon tartott alapkamat csökkentése mellett, és ezért nem más instrumentum megváltoztatásával érték el a kívánt hatást - írta elemzésében az Erste Befektetési Zrt. A kamatcsökkentést finomhangoló lépésnek nevezték, azonban a frissen kinevezett alelnök, Virág Barnabás azóta elhangzott nyilatkozata alapján júliusban újabb kamatcsökkentés várható. Ennek is köszönhető, hogy a héten korábban 355 forint fölött járt az euró ára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!