Csütörtökönként általában rossz napja van a magyar fizetőeszköznek, a történelmi mélypontok erre a napra estek mostanában. Április utolsó napján azonban derűs napra ébredt a forint.

Nyitás után erősödött az euróval szemben a magyar pénz, 354 forint körül jegyzik most az eurót. Bár az S&P rontotta az ország kilátásait, az Erste Befektetési Zrt. szerint éppen a hitelminősítő jelentése volt az, ami használ a forintnak.

"Egyelőre megállította a kisebb, 358,2 forintos technikai szint az euró/forint kurzus emelkedését, ahonnan 350 forint irányába indulhat el az árfolyam. Az S&P relatíve jó véleménye a magyar gazdasági folyamatokról a pandémia közepette szintén segíthet a forintnak" - írták elemzésükben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!