Nagyot zuhant a forint árfolyama szerdán. Délután percek alatt 80 fillérrel emelkedett az euró ára, és azonnal megdőlt a korábbi rekord.

A forint folyamatosan gyengül, az új negatív rekord az euróval szemben a 339,601-es szint.

Mivel a magyar fizetőeszköz zuhanórepülésben van, nem kizárt, hogy hamarosan eléri a 340-es lélektani határt a keresztárfolyam.

"Hiába tűnhetett rövid ideig úgy, hogy talán megnyugszanak a kedélyek a forint piacán, tegnap ismét gyengülésnek indult a magyar deviza az euróval szemben és 339 felett is járt az EUR/HUF kurzus. Ma reggelre minimális csökkenés látható, 338,5 forinton jegyzik a devizapárt. Ezzel továbbra sem tört meg a rövidtávú emelkedő trend az EUR/HUF-ban" - írja az Erste Befektetési Zrt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!