Csütörtökön reggel - hét órakor - egy euróért 374,70 forintot kellett fizetni, szemben a szerda esti 373 forint körüli árfolyammal.

A dollár árfolyama 341,51 forintra emelkedett az előző esti 338,56 forintról. A svájci frank 366,30 forintot ért reggel, este 364,35 forint volt.

A forint kedden erősödött határozottan, miután a jegybank monetáris tanácsa 100 bázisponttal, 4,40 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. Az euró jegyzése napközben 369,44 forint is volt, és még szerdán, nap közben is tartotta magát az árfolyam, 370 alatt is járt, estére azonban ismét gyengülni kezdett. A piac az MNB újabb monetáris szigorítását várja, a keddi "rendes" kamatemelés után ugyanis csütörtökön tartja újabb egyhetes betéti tenderét a jegybank. A várakozások szerint 50 bázispontos emelés valószínű, de nem kizárt, hogy marad a 30 bázispontos lépésköz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!