Hétfőn napközben már elérte a 362-es szintet is az euró/forint árfolyama, ezzel a forint  továbbra is alulteljesítő a régiós devizákkal szemben. Holnap kiemelten érdemes figyelni a jegybank kamatdöntő ülésére, amelyen az előzetes várakozások szerint 15 bázispontos kamatemelésre kerülhet sor - írta elemzésében a KBC.

A forint áprilisban volt utoljára ilyen gyenge, mint most. Annak ellenére nem kap erőre a magyar fizetőeszköz, hogy a jegybank világosan kijelentette, minden eszközt kész bevetni az infláció megfékezése érdekében, és kamatemelési ciklusba kezd. A szakértők szerint nem is a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az oka a gyengélkedésnek.

Pénteken látványosan gyengült a forint az euróval szemben, és ma reggel már a 360-as szintet is áttörte az árfolyam. A gyengülés forint-specifikus volt, a többi régiós deviza csak minimálisan gyengült az euróval szemben. A forint gyengülésében ezúttal is szerepet játszhatott az EU-s támogatásokkal kapcsolatos vita - közölte az Erste Befektetési Zrt. A holnapi MNB kamatdöntő ülés meghatározó lehet a kamatemelési ciklus pályájának szempontjából - tette hozzá a brókercég.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!