New Yorkban a DJIA-30 index 0,03 százalékos, az S&P-500 index 0,17 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,36 százalékos csökkenéssel kezdte a kereskedést.

Szerdán az indexek vegyesen zártak, a DJIA és az S&P indexek rekordon.

A nyitás előtt publikált jelentések ellentétes jelzéseket adtak az árfolyamok alakulásának. A termelői árak a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek júliusban az Egyesült Államokban, ami fokozta a piaci aggodalmakat a monetáris szigorítás tervezettnél korábbi megkezdésével kapcsolatban. Az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a harmadik egymást követő héten csökkent az elmúlt héten, ami viszont a javuló foglalkoztatási helyzetről, a gazdasági aktivitás további élénküléséről árulkodik.

A Brent nyersolaj ára 0,07 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 71,39 dolláron az amerikai kereskedési idő kezdetén, a WTI ára pedig 0,25 százalékkal csökkent 69,38 dollárra.

Az eurót 0,03 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1733 dolláron, az arany spot ára 0,20 százalékkal csökkent unciánként 1748,11 dollárra. Szerdán az arany ára 1,3 százalékkal emelkedett, ami három hónapja a legnagyobb napi nyeresége volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!