A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,08 százalékkal, az S&P 500 0,14 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,18 százalékkal csökkent a nyitást követő percekben.

Az alacsony olajárak nyomasztják a piacot, és kioltották a kedvező foglalkoztatottsági adatok hatását, ellenben ismét felerősítették az idei kamatemelés lehetőségét.

Kedden veszteséggel zárt New York. A Dow Jones 0,49 százalékkal, az S&P 500 0,64 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,90 százalékkal csökkent.

Az olaj visszanyert valamit előző napi veszteségéből, de továbbra is nyomott az ára. A múlt heti 10 százalékos áresés után magához tért, de továbbra is tartani lehet tőle, hogy nő a túlkínálat, mert az OPEC termelése várhatóan rekordot dönt, és az orosz olajtermelés is 30 éves csúcsra emelkedik.

Az árak az amerikai kereskedelmi olajkészletekről késő délután esedékes adatok alakíthatják.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára 0,65 százalékkal 39,76 dollárra emelkedett. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus ára 0,7 százalékkal 39,76 dollárra ment föl.

A dollár kissé erősödött. Az euró napközben 1,1190 és 1,1230 dollár között ingadozott, az európai valuta kora délután 1,1194 dollár körül forgott a kedd esti 1,1223 dollár után.

Az arany ára emelkedett, a dollár erősödése megdrágítja az aranyat a dollárövezeten kívüli vásárlók számára.

A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1364,27 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,1 százalékkal magasabban, mint kedd este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!