A Goldman Sachs bank szerdán azt közölte, hogy a negyedéves veszteségének oka kizárólag a decemberben elfogadott - Donald Trump elnök által propagált - adóreform, ami egyszeri tételként jelentős összeget, 4,40 milliárd dollárt vont ki a profitból.

Az egy részvényre jutó veszteség 5,51 dollár volt, míg egy éve 5,08 dollár nyereséget mutatott a mérleg.

Az egyszeri tételek nélküli negyedéves részvényarányos nyereség 5,68 dollár lett, nagyobb a szakértők által várt 4,91 dollárnál.

A befektetési bank bevétele a tavalyi utolsó negyedévben 7,83 milliárd dollárra mérséklődött az egy évvel korábbi 8,17 milliárd dollárról, de felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 7,61 milliárd dollárt.

A fotó forrása: Drew Angerer/Getty Images/AFP.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!