A 10 éves kötvényhozam péntekhez képest 2,4 bázisponttal, 3,253 százalékra, 2011 áprilisa óta a legmagasabb szintre nőtt - írta az MTI.

Az amerikai kötvénypiac nemzeti ünnep miatt hétfőn zárva volt.

Az amerikai kötvényhozamok a múlt hét óta folyamatosan emelkednek, mert a kedvező amerikai gazdasági adatok alapján felerősödött az a várakozás, hogy felgyorsul az infláció és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed az eddig vártnál nagyobb ütemben emeli az alapkamatot.

Az amerikai hazai össztermék (GDP) közel négy éve legnagyobb ütemben, 4,2 százalékkal nőtt az idei második negyedévben negyedéves összevetésben és évesített ütemben egyaránt.

Augusztusban a fogyasztói árak éves összevetésben 2,7 százalékkal emelkedtek. A szeptemberi adatot csütörtökön ismertetik, szakértők 2,8 százalékot várnak.

Fotó: Brandon Mowinkel/Unsplash.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!