Erősödéssel zárt Nyugat-Európa

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. szeptember 27. csütörtök, 18:47
Fotó: Shutterstock

A londoni FTSE100 index 0,45 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,40 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,50 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

A európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 52 cent emelkedéssel, 81,31 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,57 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,64 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,88 százalék emelkedést jelzett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon az eurót 1,1679 dolláron jegyezték.

Kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK