Az amerikai tőzsdeindexek lendületes erősödéssel kezdték az évet az adóreformnak és a negyedik negyedévi vállalati gyorsjelentésektől várt jó eredményeknek köszönhetően. Elemzők az S&P-500 index tagjaitól a nyereség 12 százalékos növekedését várják az egy évvel korábbihoz képest - írta az MTI.

A szerdai New York-i tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 18 cent (0,26 százalék) csökkenéssel 69,78 dolláron állt.

Az euró erősödött a dollárhoz képest, az eurót 1,2381 dolláron jegyezték a szerda kora reggeli 1,2312 dollár után.

Az arany ára 1,29 százalékkal (17,20 dollárral) 1353,90 dollárra nőtt.

A szerdai New York-i tőzsdenyitáskor a londoni FTSE tőzsdeindex 0,59 százalékos, a frankfurti DAX 0,16 százalékos, a párizsi CAC index pedig 0,28 százalékos mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!