Az elmúlt év végén ugyan látványos kilengéseket produkáltak a tőzsdék, akik azonban a bankszámlák nyújtotta silány betéti kamatoknál nagyobb ütemben szeretnék fialtatni a megtakarításaikat, azoknak az elemzők szerint idén sem szabadna megijedniük a részvényektől és a kötvényektől - írta a pozsonyi Új Szó.

Szlovákiában tavaly 1,6 milliárd euróval, 35,5 milliárd euróra nőtt a bankbetétek összege, miközben az ilyen megtakarítások valós hozama, az inflációt is figyelembe véve, mínusz 1,8 százalék körül mozog, azaz ennyivel csökkent az értékük - mondta Maros Durík, az Across Private Investments befektetési társaság igazgatója.

Ezzel szemben a részvények, a kötvények és az ingatlanalapok még idén is ígéretes hozamot biztosíthatnak. Andrej Rajcány, az Across Private Investments portfóliómenedzsere szerint idén még nem kell számítani a világgazdaság visszaesésére sem, ami lejtőre küldhetné az értékpapír- és ingatlanpiaci befektetések értékét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!