A piacok elégedetten fogadták az elnöki posztot jelenleg is betöltő Jerome Powell jelölését az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed élére. Jerome Powell Fed-elnök mandátuma februárban jár le.

A DJIA-30 index 0,35 százalékkal, az S&P-500 index 0,41 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,42 százalékkal emelkedett kezdéskor.

Pénteken az indexek vegyesen zártak és a hetet is vegyes eredménnyel fejezték be. A DJIA index 1,4 százalékot veszített a múlt héten, az S&P-500 index 0,3 százalékkal emelkedett, a Nasdaq Composite 1,2 százalékot nyert.

A technológiai szektor különösen jól teljesített az elmúlt héten, a Nasdaq Composite ennek köszönhetően 16 000 pont felett zárhatott az első alkalommal.

Az olajár csökkent, az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,78 százalékkal állt alacsonyabban 75,35 dolláron hordónként, a Brent ára pedig 0,71 százalékkal csökkent 78,33 dollárra. A WTI ára hét heti, a Brent ára nyolc heti mélypontnál tart.

Az arany spot ára 1,40 százalékkal csökkent unciánként 1818,86 dollárra. Az arany ára két heti mélypontnál tart.

Az eurót 0,33 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1242 dolláron. Az euró árfolyama már a negyedik hete tartózkodik 1,13 dollár alatt, 2020 júliusa óta a leggyengébb szinten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!