Jó hírek húzzák Amerikát

Emelkednek a jelentősebb egyesült államokbeli tőzsdei indexek a pénteki nyitást követően.
NAPI, 2013. május 17. péntek, 16:19
Fotó: Napi.hu

A Dow Jones IA, az S&P 500 és a Nasdaq egyaránt fél százalékot közelítő, illetve körüli pluszokat jelez a csütörtök esti zárószinthez képest. Az árupiacon ugyanakkor már felemás a kép: míg a wti nyersolaj fél százalék fölött drágul, és 96 dollár közelébe emelkedett a jegyzés, addig az arany több mint 1 százalékot veszített irányadó árfolyamából, amely így immár 1370 dollár alá került.

A hangulatot kedvező makrogazdasági indikátorok javították. A vártnál jóval kedvezőbben alakult májusban az amerikai fogyasztók hangulata az University of Michigan és a Thomson Reuters közös előzetes indexe szerint. Az áprilisi 76,4 pontról 83,7 pontra emelkedett a mutató, míg az elemzők 77,5-77,9 pontot prognosztizáltak. Csaknem hat éve állt legutóbb hasonló magasságban a mutató.

A nem sokkal később, a főbb tengerentúli gazdasági mutatókból összeállított ("leading indicators") index áprilisban 0,6 százalékkal nőtt a korábbi mínusz 0,2 százalékos adatot követően, meghaladva a 0,2-0,3 százalékos várakozásokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK