Kereste az irányt New York

Vegyesen mozogtak a New York-i értéktőzsdék vezető indexei a pénteki kereskedés leállítása előtt csaknem másfél órával. Hétfőn nemzeti ünnep miatt zárva lesznek a tőzsdék és a bankok az Egyesült Államokban.
Szepesi Anita, 2017. február 17. péntek, 20:33
Fotó: Reuters

Röviddel 20.30 óra előtt a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,22 százalék gyengülést, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,18 százalék erősödést, a részvények szélesebb körére vonatkozó S&P 500-as mutató pedig 0,06 százalék csökkenést jelzett.

Pénteken estig különösen a banki és az energiaipari részvények gyengültek, mert a befektetők nyereséget realizáltak az ágazati papírok elmúlt napokban tapasztalt erősödése után - írja az MTI.

A Nasdaqot az tartotta pluszban péntek estig, hogy az amerikai élelmiszeripari Kraft Heinz jelentősen, 7,5 százalékkal drágult, miután 143 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett az Unileverre.

Az angol-holland cég visszautasította ugyan a felvásárlási ajánlatot arra hivatkozva, hogy az ár túl alacsony, de a Kraft Heinz ezután jelezte, hogy a kikosarazás ellenére tovább ostromolja a Unilevert. Az angol-holland cégnek a New York-i tőzsdén jegyzett árfolyama 11,6 százalékos pluszban állt péntek este.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára 17 cent (0,30 százalék) csökkenéssel 53,19 dolláron állt.

Közép-európai idő szerint 19.30 óra körül New Yorkban az euró 1,0612 dollárra gyengült a hajnali 1,0672 dollárról.

Az arany ára 1,85 dollárral (0,15 százalékkal) unciánként 1239,75 dollárra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK