A kereskedést az S&P-500 index nem változott, a DJIA-30 index pedig 0,05 százalék, a Nasdaq Composite index 0,11 százalék emelkedéssel kezdte szerdán - írta az MTI.

Kedden a Wall Street indexei, a DJIA-30 és az S&P-500 rekordon zártak elsősorban a technológiai ágazat papírjainak az erősödésének köszönhetően. Az Apple például közel két százalékkal erősödött. Az S&P-500 index nap közben első alkalommal átlépte a 2600 pontos határt, de kissé alatta végzett, bár az is rekord zárás lett.

Szerdán a befektetők figyelmét elsősorban a Fed legutóbbi, október 31-i és november elsejei kamatdöntő ülésén készült jegyzőkönyv közzététele köti majd le.

Az olajár ismét két és fél éves csúcsra emelkedett vissza. Kanada a Keystone vezetéken novemberben 85 százalékkal csökkenti az olajszállítást az Egyesült Államokba. Az amerikai WTI nyersolaj ára 1,71 százalékkal hordónként 57,80 dollárra, a Brent nyersolajé 0,89 százalékkal 63,13 dollárra ment fel.

Az euró árfolyama erősödött, a dolláré csökkent, az arany ára pedig ezzel párhuzamosan emelkedett. Az eurót 0,17 százalékkal jegyezték erősebben 1,1758 dolláron, az arany ára 0,47 százalékkal unciánként 1287,77 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!