Kicsit helyrepofozta a jegybank a forintot

Történelmi mélypontjáról erősödni kezdett a forint a Magyar Nemzeti Bank több bejelentést is tette a pénzpiaci szereplők és a gazdaság megtámogatásáról.
Rácz Gergő, 2020. április 1. szerda, 17:07
Fotó: Getty Images

Az eurót 362,82 forinton jegyezték szerda délután, az árfolyam 15 óra előtt a forint újabb történelmi mélypontját jelentő 369,63-es szinten állt - írja az MTI.

A magyar fieztőeszköz azután indult rohamos erősödésnek, hogy az MNB több, gazdaságot segítő intézkedést jelentett be.

Az év első kereskedési napját az euró 331,11 forintos jegyzésen kezdte.

Ugyanekkor a svájci frank 343,11 forinton állt. A magyar fizetőeszköz erősödött a fél órával korábbi 347,73-as jegyzéshez és a napközben beállított 349,89-es történelmi mélyponthoz viszonyítva.

Hasonlóan alakult a dollár/forint jegyzés is. Délután öt óra körül 332,11 forinton állt a dollár, miután az amerikai devizával szemben is történelmi mélypontot ért el szerdán napközben az árfolyam: korábban egy dollár 338,03 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK