A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 108,36 ponttal, 0,43 százalékkal, 25 415,19 pontra emelkedett.

Az S&P 500-as mutatója 13,67 ponttal, 0,49 százalékkal nőtt, és 2816,27 ponton fejezte be a napot.

QP | Quality Placement

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 41,79 ponttal, 0,55 százalékkal erősödött, és 7671,79 ponton zárt.

A befektetői hangulatra kedvező hatással volt az a hír, hogy az Egyesült Államok és Kína késznek mutatkozik a tárgyalások újraindítására a kereskedelmi konfliktusok eszkalálódásának elkerülése érdekében. A Bloomberg értesülései szerint Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter és Liu He kínai miniszterelnök-helyettes a tárgyalások újraindításáról egyeztet.

Három veszteséges nap után a technológiai vállalatok árfolyama is emelkedésnek indult, az ipari szektor részvényei is drágultak.

Eközben a befektetők a Federal Reserve nyíltpiaci bizottságának döntésére is várnak. Elemzői vélemények szerint a testület nem változtat az irányadó kamat szintjén, a döntést a kétnapos ülés zárása után, szerdán hozzák nyilvánosságra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!