A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 1,33 százalék, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,85 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P 500-as mutató pedig 0,89 százalék erősödést jelzett.

A befektetők, akik különösen az ipari és a technológiai cégek részvényeit vásárolták, már arra készülnek, hogy többet tudhassanak meg kedden a várható kamatkilátásokról Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed új vezetőjétől, akit minden bizonnyal erről is kérdeznek majd a kongresszus szokásos féléves meghallgatása során.

Ha emelés lesz, akkor jöhet az újabb összeomlás - erre figyelmeztettek a Goldman Sachs elemzői, ahogy azt a Napi.hu részletesen is bemutatta.

Powell bizonyosan kitér a konkrét válasz elől, de utalhat arra, hogy a Fed által az idei évre várt három kamatemelés mellett elképzelhetőnek tart-e esetleg még egy kamatnövelést.

Sokan attól tartanak, hogy a túl sok kamatemelés lelassíthatja az amerikai gazdasági növekedést, ami végeredményben csökkenti a cégek profitját.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 53 cent (0,83 százalék) emelkedéssel 64,08 dolláron állt.

Hétfőn kora este az eurót 1,2306 dolláron jegyezték a kora reggeli 1,2334 dollár után. Az arany ára 3,30 dollárral (0,25 százalékkal) 1333,60 dollárra emelkedett unciánként.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!