A PPF Group gyakorlata szerint a cégcsoport egyes vállalatait szakmai vezetők irányítják, akik ezt mostantól Ladislav Bartonicek vezetése alatt folytatják.

A PPF Csoport részletesen kidolgozott rendszer alapján kezeli beruházási projektjeit. A társaság kijelenti, hogy az alapító Petr Kellner eltávozása nincs hatással a PPF Csoport napi működésére. A PPF Csoport tovább folytatja befektetési terveit és követi jövőképét, amelyet Petr Kellner és munkatársai közösen fogalmaztak meg.

Petr Kellner Csehország leggazdagabb üzletembere egy alaszkai helikopter-balesetben hunyt el. Petr Kellner a PPF Group pénzügyi befektető csoport többségi tulajdonosa, övé a PPF részvényeinek 99,93 százaléka, magánvagyonát a Forbes magazin tavaly év végén 293 milliárd koronára (11,2 milliárd euróra) becsülte. Az üzletember a közép-európai régió leggazdagabbja volt, vagyonát a Bloomberg friss listája 15,7 milliárd dollárra tette, ezzel a világ 123. legmódosabb emberének számított.

A prágai székhelyű PPF Group három kontinens számos országában vállalkozik a legkülönbözőbb ágazatokban. Többségi tulajdonosa egyebek között a lakossági kölcsönöket nyújtó Home Credit csoportnak, a cseh Nova és a szlovák Markíza kereskedelmi televízióknak.

A PPF tavaly vette meg a Central European Media Entreprises (CME) csoportot, amelynek az említett két nagy televíziós társaság mellett egyebek között további televíziók, az O2 mobilszolgáltató, az Air Bank és a Skoda Transportation Services is tagja. A CME aktívumainak értéke a cseh sajtó szerint 48,6 milliárd euró.

A cseh PPF Group a többségi tulajdonosa a magyarországi Telenor távközlési szolgáltatónak is (a vállalatban 2019 végén vásárolt a magyar állami Antenna Hungária Zrt. 25 százaléknyi részesedést).

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!