A kereskedés első óráját követően a Dow Jones IA stagnált, az S&P 500 és a Nasdaq viszont 1-3 tized százalékkal gyengült. Kismértében ugyan, de az arany és a nyersolaj irányadó jegyzése is csökkent.

A vételi kedvet erősítette a hajnali kínai GDP-adat mellett a General Electric erős gyorsjelentése. A jelek szerint azonban a rosszabb hírek ezúttal nagyobb súllyal estek a latba: az Intel tegnapi zárás után publikált eredménye ugyan meghaladta a várakozásokat, azonban a következő negyedre vonatkozó csatolt gyenge kilátások, illetve egy pénteki hangulatindex lehúzták a tőzsdei mutatókat.

Az University of Michigan és a Thomson Reuters közös fogyasztói hangulatindexe a decemberi 72,9 pontról 71,3 pontra süllyedt az előzetes januári mutató szerint. Az elemzők 74,2-75 pontos értéket valószínűsítettek prognózisakban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!