Lefordult Amerika

Veszteségbe csúsztak a kereskedés kezdetén a negyedik negyedév első napján, hétfőn a főbb amerikai tőzsdeindexek.
MTI-Eco, 2016. október 3. hétfő, 15:39
Fotó: Reuters

New Yorkban a DJIA-30 index 0,24 százalék, az S&P-500 index 0,33 százalék, a Nasdaq Composite index 0,22 százalék veszteséggel kezdett. Pénteken az amerikai tőzsdeindexek nyereséggel zártak, a DJIA-30 0,91 százalékkal, az S&P-500 index 0,80 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,81 százalékkal emelkedett.

A DJIA index egy százalék veszteséggel fejezte be az elmúlt hónapot, de öt százalékkal áll év eleji értéke felett. Az S&P-500 index 0,8 százalék mínuszban fejezte be a szeptembert, az év eleje óta pedig közel hat százalékot nyert. A Nasdaq Composite egy százalékkal erősödött az elmúlt hónapban és hat százalékot halmozott fel az év eleje óta.

Az olajár vegyesen alakult hétfőn, kezdetben kissé csökkent, majd az amerikai tőzsdék nyitásakor mérsékelt emelkedést mutatott. A WTI 0,35 százalékkal állt magasabban, hordónként 48,41 dolláron, a Brent 0,30 százalékkal, 50,34 dolláron.

A Brent nyersolaj ára a múlt héten hat és fél százalékkal, szeptemberben hét és fél százalékkal emelkedett, az év eleje óta pedig 13 százalékkal. A WTI a múlt hetet hat és fél százalék áremelkedéssel zárta, szeptemberben nyolc és fél százalékkal drágult, az év eleje óta pedig 14 százalékkal.

Hétfőn az arany ára csak kissé változott, az amerikai tőzsdék nyitásakor a határidős jegyzés 0,09 százalékkal állt alacsonyabban, unciánként 1315,85 dolláron. A dollár kissé erősödött, az eurót 0,12 százalékkal jegyezték gyengébben, 1,1227 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK