Megjelent a Bézs könyv: megugrottak a tőzsdék

Vannak pozitív és negatív jelek is az amerikai gazdaságban a Bézs könyv szerint, így egyelőre nem tudni, hamarosan hogyan dönt a Fed az amerikai alapkamat mértékéről.
Napi.hu, 2015. szeptember 2. szerda, 20:37
Fotó: Napi.hu

Az USA nagy részén stabil gazdasági növekedés tapasztalható - véli a Fed legújabb gazdasági helyzetértékelésében, mely szerint csak az energiaszektor húzza vissza a teljesítményt - számol be a portfolio.hu.

A dokumentum szerint a feldolgozóipari aktivitás szinte mindenhol pozitív volt, a kiskereskedelmi forgalom pedig tovább bővülhet. A Fed szerint a válaszadók legtöbbje arra számít, hogy fennmarad a gazdasági növekedés jelenleg tapasztalható üteme.

Ugyanakkor a Marketwatch összefoglalója szerint aggodalomra ad okot a kínai gazdaság lassulása, amely az amerikai gazdaságra is hatással van. A dokumentum szerint nem segít a helyzeten az erős dollár és az egyre alacsonyabbra kerülő olajár sem.

A hatások tehát kettősek, így az elemzők szerint nehéz helyzetben lesznek monetáris döntéshozók, amikor két hét múlva dönteniük kell az alapkamat mértékéről.

A Bézs köny megjelenését követően megugrottak az amerikai tőzsdék, magyar idő szerint fél kilenckor az S&P 500-as index 1,2, a Dow Jones ipari átlaga 1,3, míg a Nasdaq 1,6 százalékon állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK