Mészáros Beatrix igazgatósági elnök a távozását azzal indokolta, hogy jelentősen megnövekedtek a bankholdingnál augusztus óta betöltött leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatai, és a jövőben kizárólag ezekre kíván fókuszálni.

Az igazgatóság eddigi elnöke 2017-ben szerezte mandátumát. Elnöksége alatt valósult meg a magyar tőzsde életében korábban példátlannak számító két nyilvános kibocsátó fúziója, valamint az Opus-csoport portfóliójának bővítése a magyar gazdaság stratégiai ágazataiban, köztük két nagy energetikai elosztóhálózat, a Tigáz és a Titász többségi részvényeinek megvásárlása.

Az Opus Global a Budapesti Értéktőzsde honlapján elérhető jelentése szerint 23,8 milliárd forint adózott eredményt ért el konszolidáltan 2021 első három negyedévében, ami az egy évvel korábbihoz képest 20,8 milliárd forintos eredményjavulás.

A vállalatcsoport papírjai csütörtökön 226 forinton zártak; az elmúlt egy évben legalacsonyabb értékük 201,5 forint, legmagasabb 295 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!